ניהול קונפליקטים – טכניקת NLP לפתרון קונפליקטים במערכות יחסים

מערכות יחסים הן תחום משמעותי בחיים של כולנו, כשיחסינו עם אנשים ובמיוחד עם הקרובים לנו טובים, אנחנו מאושרים יותר ויכולים להתמודד עם כל אתגר בחיים, לעומת זאת, כשיש קונפליקט בחיינו או מערכת יחסים תקועה, זה יכול להעיב על מצב רוחנו ולהרוס כל פינה ירוקה בחיים למי שלא יודע לעשות ניהול קונפליקטים נכון.

לכן היכולת לשמור על מערכות יחסים טובות ולפתור קונפליקטים מהר היא מהחשובות ביותר שקיימות ובעזרת המאמר תוכלו לשדרג את היכולת הזאת משמעותית ובאופן מיידי.

רוצים לקבל עוד כלים למערכות יחסים וניהול קונפליקטים?

לחצו כאן והצטרפו לקבוצת WhatsApp בה אשלח פעם בשבוע משפט השראה + סרטון ומאמר שיעזרו לכם לפתוח את השבוע עם חיוך ומוטיבציה. 

ושווה לכם להיכנס ולקבל פרטים על הקורס המקיף והאיכותי NLP לביטחון עצמי.

כלל מספר 1 בניהול קונפליקטים – בכל קונפליקט יש שניים 

הטעות שהרבה נופלים בה היא לחשוב שהדרך לפתרון קונפליקטים לא תלויה בהם, כי הרי האדם האחר הוא שלא מבין ומתעקש על עקרונות מטופשים.

וייתכן בהחלט שהם צודקים והאחר אכן מתנהג בצורה לא הגיונית, אבל מה שאנו יכולים לומר בוודאות רבה אחרי ניסיון של אלפי תלמידים שלמדו ועברו את התהליך לפתרון קונפליקטים.

זה שבכל קונפליקט יש שניים ושינוי אצל צד אחד יכול לרוב לייצר שינוי דרמתי בכל מערכת היחסים.

בין אם מדובר באמא שמתלוננת שבנה לא מקשיב לה או לא מעריך את מה שהיא עושה למענו.

ובין שמדובר בילד שחש שאמו מבקרת אותו ויורדת לחייו.

בין אם מדובר באח שמתלונן שאחותו מתנתקת מהמשפחה ולא מתנהלת נכון כלכלית

ובין שמדובר באחות שחשה שאחיה דעתן ופועל בפולשנות כשהוא מתערב בעסקים שאינם עניינו.

בכל המקרים האמיתיים האלו ובעוד מאות אחרים, שינויים בתפיסה של צד אחד יצרו שיני גורף בכל התקשורת. כאשר גם במקרים המעטים שלא מתחרש שינוי קונקרטי, עדיין האדם שעבר את התהליך לכל הפחות מגלה אמפתיה ורמות הכעס והתסכול שייסרו אותו, לפעמים במשך שנים, יורדות ואף נעלמות.

ניהול קונפליקטים

הטעות הגדולה בניהול קונפליקטים ובמערכות יחסים

אז למה בכל זאת אנשים לא לוקחים אחריות על הצד שלהם בקונפליקטים ומאשימים את הצד השני? יש לכך סיבה מאוד ברורה שהיא גם הגורם לתחושת חוסר האונים לגבי הקונפליקט. הסיבה היא תקיעות בעמדה ראשונה, כלומר, חוסר היכולת להפנים שזווית הראיה שלהם היא רק יחסית, סובייקטיבית ורחוקה מלהיות האמת.

התקיעות הזאת היא שגורמת לרוב המוחץ של התסכול בתקשורת.

ניסוי מחשבתי מעניין

האם אתם יכולים לחשוב על עמים, קבוצות פוליטיות או דתות אחרות שבטוחים ומשוכנעים בצדקת דרכם, אבל אתם יודעים שהם לא צודקים? סביר שכן.

האם אתם מכירים אנשים שמשוכנעים לחלוטין בצדקתם ומבוצרים בעמדותיהם ועדיין אתם יודעים שהם טועים? סביר שכן

האם אתם יכולים לחשוב על דעות ועמדות שאתם החזקתם בהם בעבר ומאוד האמנתם בהן, אך היום שיניתם את דעתכם ואתם רואים את הדברים אחרת? ברור, אנחנו, לומדים ומשתנים כל הזמן.

כל אדם סביר יענה בחיוב על כל השאלות, ואם גם אתם השבתם "כן", אז אין שום סיבה לשער שהאמונות המוצקות והדברים שאנו משוכנעים בהם היום ובטוחים שהם האמת, הם אכן נכונים באופן מוחלט.

ההפנמה שזווית הראיה שלנו אינה האמת היא הבסיס לפתרון כל קונפליקט, כי זה פותח את השער לאמפתיה ודיון, אנחנו כבר לא משוכנעים שרק אנחנו צודקים והאחר טועה.

כמובן, זה לא אומר שעלינו להסכים עם האחר וזה גם לא אומר שהוא צודק ושאנחנו טועים.

אבל המשמעות היא שכן חשוב לבחון את הסיטואציה דרך נקודת מבט נוספת, מהעמדה של האדם שאותו איננו מבינים, זהו הצעד היחיד שיאפשר לנו להבין סיטואציות תקשורתיות בצורה הולמת.

עמדות תפיסה

הקשר בין ניהול קונפליקטים במערכות יחסים לאסטרונומיה

מטאפורה שממחישה זאת מושלם מגיעה דווקא מעולם הפיזיקה שם נהוג לומר שעל מנת להכיר תופעה יש לצפות בה בכמה מערכות ייחוס.

לדוגמה:

אדם שעומד על כדור הארץ וצופה בשמש שזורחת ושוקעת לא יכול לדמיין שהוא מסתובב במהירות של 1,675 קמ"ש, פי 17 מהיר יותר מהמהירות המותרת על כביש החוף. הרבה יותר אינטואיטיבי לשער שהשמש מסתובבת סביב כדור הארץ, ואכן כך האמינו בני האדם במשך שנים. רק כשמסתכלים ממערכת ייחוס חיצונית ניתן להבחין שכדור הארץ מסתובב סביב עצמו וסביב השמש.

אם זה נכון בפיזיקה, זה בוודאי נכון במערכות יחסים, ישנם מצבי תקשורת שמהעמדה שלנו פשוט אין לנו את היכולת להבין, לא משנה כמה נחשוב על כך, כמה נהרהר, כמה נתייעץ, הפתרון לא שם. חייבים להיכנס לעמדת האדם האחר.

3 דגשים לניהול קונפליקטים בעזרת NLP

  1. בכל קונפליקט יש שניים, גם אם האדם האחר הוא "האשם" והגורם לחוסר ההצלחה של מערכת היחסים, עדיין גם לנו יש צד.
  2. שינוי חד צדדי אצלנו יכול לגרור שינוי בכל מערכת היחסים, או לכל הפחות להוריד את רמת הכעס והתסכול.
  3. העיקרון הכי חשוב בפתרון קונפליקטים הוא להיות מסוגלים לצאת מנקודת המבט שלנו ולבחון את הסיטואציה מזוויות אחרות.

טכניקת NLP לניהול קונפליקטים – עמדות תפיסה

קל להבין את זה בשכל, קשה מאוד ליישם, כי בעיצמו של קונפליקט אמיתי כשיש רגשות עזים, רוב האנשים מתבצרים בעמדותיהם, מקצינים אותן ולא מסוגלים להבחין שזו רק דעה ולא המציאות,

בגלל שזה כל כך קשה לביצוע בזמן אמת, נוצר ב-NLP תהליך מדהים שעוזר לנו לעצור, לנשום ובאופן מודע לבצע תרגיל מנטאלי שיאפשר לנו להיכנס לעמדת האחר על אמת.

תעקבו בערוץ היוטיוב, כי אולי אעלה אותו בעתיד כתהליך מדיטטיבי ואם בא לכם ללמוד אותו ברמה גבוהה במיוחד ואפילו לדעת להעביר אותו בעצמכם לאנשים אחרים, בואו ללמד איתי NLP פרקטישינר.

מקרב לב,

שחר

רוצים להתייעץ איתי, לשאול שאלות, או לשתף בחוויות ותובנות?

יש שתי דרכים לעשות זאת:

1. בתגובות של ערוץ היוטיוב. אני משקיע זמן רב כדי לקרוא הכל ולהתייחס לכולם.

ובלי קשר שווה לעקוב שם, כדי לקבל בחינם תכנים איכותיים שעולים רק ביוטיוב.

2. באינסטגרם. אני עושה שאלות ותשובות בסטורי.

כמובן, גם באינסטגרם תמצאו תוכן בלעדי, ממוקד ואיכותי שמתפרסם רק שם.

לאימון אישי משולב NLP כיתבו לי

לחצו כאן כדי לקבל השראה שבועית לWhatsApp (הודעה אחת בשבוע)

לקורס המקיף והמושקע NLP ביטחון עצמי שמעביר אתכם תהליך עוצמתי.

דילוג לתוכן